Børns sukkerforbrug

Forældre undervurderer børns sukkerforbrug

Seks ud af ti børn får for meget sukker

Seks ud af ti børn og unge får for meget sukker. Samtidig viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, at hele 13 ud af 16 forældrepar undervurderer deres børns sukkerindtag – til trods for at de mener, de har kontrol over det og i øvrigt har regler for, hvornår børnene må nyde søde sager Forældrene kender desuden ikke nok til sunde alternativer, når det gælder mellemmåltider. Eksempelvis forbindes saft, kiks og frugtyoghurt sjældent med sukker. Det bliver serveret, som om det var en sukkerfri snack.

Sukkerforbrug på plakaten

Sammen med Fødevarestyrelsen og De Offentlige Tandlæger har Tandlægeforeningen derfor udarbejdet to nye sukkerplakater, der skal hjælpe børn og deres forældre med at minimere det store sukkerindtag.

Den ene, ”Sukkerspionen”, lægger op til leg, hvor man skal gætte sig frem til antallet af sukkerknalder i en række populære produkter. Sukkeroplysningerne på plakaten skal fungere som øjenåbnere for, hvor meget sukker produkterne reelt indeholder, de det er uvist for mange. Se plakaten her.

Den anden plakat, ”Hvad snack’er du?”, sætter fokus på mellemmåltider. Den er tænkt som et værktøj, som sundhedsprofessionelle, fx tandplejen, kan bruge i deres dialog med børn og deres forældre, så familien kan guides til en løsning, der passer dem, og som minimerer børnenes samlede sukkerindtag. Se plakaten her.

Fakta om plakaterne ”Hvad snack’er du?” og ”Sukkerspionen” Du kan også læse mere om sukker og sukkers påvirkning af tænder.
Desuden kan du teste dine egne sukkervaner på www.sukkerspionen.dk.

Se også FILMEN om sukker i slik!

 

Åbningstider

Mandag 8.00 - 17.00
Tirsdag 8.00 - 17.00
Onsdag 8.00 - 17.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 17.00

handicap disable icon

Tandlægevagt

Telefon: 70 20 02 55
Adresse: Filstedvej 10, 9000 Aalborg

Her kan borgere henvende sig mellem kl. 9 og 10, lørdag, søndag og helligdage, med evt. efterfølgende konsultation. Ved større tandskader skal man henvende sig til skadestuen på Aalborg Sygehus.